Bewustwording en activering

Bewoners spelen een belangrijke rol in het klimaatadaptief maken van onze steden. Tenslotte is 60 % van het oppervlakte in private handen. Door workshops te organiseren, informatiebijeenkomsten en andere activiteiten werken we samen met bewoners aan het klimaatadaptief maken van de leefomgeving. 

regenfeest


Onze tools


Workshops met kinderen, openingsevenementen, bewonersavonden en 
participatieve ontwerptrajecten met bewoners zijn tools die we inzetten om mensen in beweging te krijgen. 


Klimaat adaptatiewandeling

Loop met ons mee en laat je inspireren door gerealiseerde klimaatadaptieve projecten in Rotterdam. Tijdens deze wandeling maak je kennis met onze eigen projecten en projecten die ons inspireren.

bewonersparticiapatie stresstest

Inspiratieavond

Een avond vol Informatie over de gevolgen van te veel of te weinig regenwater. We reiken talloze klimaatadaptieve oplossingen aan die bewoners zelf kunnen toepassen. 

Action Discussion

Een  integrale aanpak ontwikkelen voor een locatie of buurt. Hiervoor hebben we de action discussion methodiek ontwikkeld. De action staat voor uitvoering de discussion voor het interactieve ontwikkeltraject met stakeholders.

Participatief ontwerpproces

Samen met professionals een regenwatersysteem bedenken. We organiseren trajecten van conceptfase tot uitvoering.

DIY Regenwater workshops en producten

Klussen met de buren aan regenwaterproducten. En tover je buurt om in een klimaatadapatief klusparadijs.

Workshops met kinderen (Afkoppelkunst)

Kinderworkshops waarbij kinderen bewust worden gemaakt van de gevolgen van klimaatverandering in hun eigen omgeving.

Regenwaterinstallatie

Slimme Regenwater installatie . Naast waterbuffer fungeert deze installatie als autowasstraat en heeft ze een waterzuiveringmodule zodat het regenwater omgezet kan worden in drinkbaar water.  Plaast hem in de buurt en was samen met je buren de auto.

Hipster Smart Rainbarrel

Loop met ons mee en laat je inspireren door uitgevoerde klimaatadaptieve projecten in Rotterdam. Tijdens deze wandeling maak je kennis met onze eigen projecten en projecten die ons hebbeng geïnspireerd.