Slimme Regenton op de Dutch Design Week

De Slimme Regenton Diamant staat op de Dutch Design Week. Ze is onderdeel van de Embassy of water.

 
Donderdag 24 oktober organiseren we een Slimme Regenton event. U kunt de diamant slimme regenton in werking zien. Ook het participatieprogramma klimaatadaptatie voor professionals en bewoners rond de slimme regenton wordt nader toegelicht. En we hebben een aantal bevlogen gastsprekers uitgenodigd een lezing te komen geven.

Programma donderdag 24 oktober:

15.00 uur Kasper Spaan (Amsterdam Rainproof)
Microwatermanagement: Nieuwe ontwerpopgaven in de klimaatadaptieve stad.

Kleinschalige en fijnmazige maatregelen kunnen de impact van extreme neerslag en droogte tegengaan. Met blauw-groene daken, slimme regentonnen en dynamische
gestuurde hemelwaterwater opvang ontstaat een nieuwe taal en verbeelding van sponswerking in de stad. De fysieke verbeelding ervan kan de noodzakelijke bewustwording vergroten.

15.45 Bas Sala (Slimme Regenton/Studio Bas Sala)
De Slimme Regenton
 

 Door klimaatverandering komt extreem weer steeds vaker voor. De slimme regenton ontworpen en ontwikkeld door Studio Bas Sala draagt op een slimme manier bij aan de oplossing voor deze overlast.. Het ingebouwde smart IOT
 systeem kijkt via internet naar de weersvoorspelling. Indien een hoosbui in aantocht is laat het systeem het water zelfstandig los en creëert zo buffercapaciteit voor de
 komende regenbui.

 
 16.15 John Jacobs (Gemeente Rotterdam)
Van Klimaatadaptatiestrategie naar Rotterdams Weerwoord.


John Jacobs van de Gemeente Rotterdam vertelt over de stad Rotterdam en hoe de
stad via de klimaatadaptatiestrategie via het programma Watersensitive Rotterdam tot Rotterdams Weerwoord is gekomen. Doel van het programma is het stimuleren van bedrijven, gebiedsontwikkelaars, architecten en bewoners maatregelen te nemen om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.


16.45 Borrel
18.00 uur Einde

 
 
 Locatie: Embassy of water: Campina terrein, kruising Kanaaldijk-zuid/Hugo van der Goeslaan te Eindhoven.
 

U hoeft zich niet aan te melden. Maar voor de borrel is het wel handig als we weten dat u komt. Stuur ons een mail: info@slimmeregenton.nl
Vermeld u in het onderwerpbalk: Ja ik kom met het aantal personen.

 

In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Ook is de locatie goed te bereiken met openbaar vervoer. Mocht u de 24ste niet kunnen. Geen probleem. U kunt de Slimme Regenton de overige dagen van de Dutch Design Week (19-27 oktober) bezoeken. De ton maakt onderdeel uit van de tentoonstelling in de Embassy of water. 
 
 Op zaterdag 26 oktober om 13.00 uur geeft Mirko van Ingen een toelichting op het werk van Amsterdam Rainproof. Bas Sala licht het project DIY regenwater producten toe.
 
 Mocht u tijdens de Dutch Design Week een persoonlijke rondleiding of toelichting willen dan kan dat. We zijn tijdens de DDW meerdere dagen aanwezig. Neem voor een persoonlijke rondleiding door het team van de Slimme Regenton contact met op met Bas via 06-26994527.   

We danken Waterschap Amstel Gooi en Vecht voor het ter beschikking stellen van hun reizende Slimme Regenton voor deze tentoonstelling. 


Slimme Regenton onderdeel Embassy of Water Dutch Design Week


De reizende Slimme Regenton van Waternet is tijdens de Dutch Design Week onderdeel van de Embassy of water. Wilt u een demonstratie of heeft u vragen over de slimme regenton ? Kom dan tijdens de Dutch Design week naar Eindhoven en geef u op voor een persoonlijke rondleiding en demonstratie door leden van team Studio Bas Sala door een mail te sturen met uw gegevens via deze link.

Locatie Campinaterrein Kanaaldijk Zuid Eindhoven. Toegang gratis.  
Dutch Design Week: 19 t/m 27 oktober.


posted 18-9-2019

Reizende Slimme Regenton op Marineterrein Amsterdam


De reizende Slimme Regenton van Waternet is geplaatst op het Marineterrein in Amsterdam. Het programma rond de reizende slimme regenton is in volle gang met tal van activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld rondleidingen tijdens de week van de wetenschap en een action discussion over droogte en de gevolgen voor de stedelijke omgeving. We doen dit samen met onze partners van Nemo, Amsterdam Institute for Metropolitan Solutions, Marineterrein, Waternet en Amsterdam Rainproof. 


posted 18-9-2019

In werking stelling Reizende Slimme Regenton


Reizende slimme regenton

In werking stellen van reizende Slimme Regenton tijdens Watersensitive café 17 april 2019.We zijn enorm blij met de samenwerkingen die ontstaan door Museum Rotterdam. We gaan het komende  jaar in Vreewijk met tal van locale partners klimaatadaptieve maatregelen nemen in de publieke ruimte en bij de bewoners thuis. Na een jaar verhuisd de reizende slimme regenton naar een ander deel van de stad en gaan we daar weer met locale partners aan de slag.


Onthulling Slimme Regenton